Oakland Athletics accepteert Bitcoin voor luxe suites

  • Het Oakland Athletics MLB team accepteert nu 1 BTC voor luxe suites.
  • Aanbod is geldig tot 1 april 2021.
  • Naast NFT’s beginnen ook meerdere sportfederaties cryptocurrencies te adopteren.

Het Oakland Athletics Major League Baseball (MLB) team accepteert nu betalingen van BTC voor luxe suites voor thuiswedstrijden.

De Oakland Athletics (A’s) verkoopt zes-persoons suites voor zijn thuiswedstrijden in 2021 voor de prijs van 1 BTC. Dit volgt een groeiende trend van Bitcoin Bank en cryptocurrency adoptie in de sport.

De luxe zitsuites bieden plaats aan maximaal zes personen en zijn voorzien van diverse faciliteiten. Het aanbod is beschikbaar tot 1 april 2021, en geïnteresseerde kopers moeten rechtstreeks contact opnemen met de vereniging. Oakland Athletics President Dave Kaval zei in een verklaring,

„We nodigen onze fans uit om de eerste bitcoin-suitehouders in de sport te worden. We zijn verheugd dat we een van de handvol teams zijn die cryptocurrency accepteren voor betaling en de eerste zijn die tickets in crypto prijzen in plaats van in Amerikaanse valuta. De prijs van een seizoenssuite kan fluctueren afhankelijk van het moment van aankoop, wat de opwinding nog groter maakt!“

Andere sportteams, vooral in Amerika, hebben zich gehaast om Bitcoin en cryptocurrencies te integreren. Mark Cuban’s Dallas Mavericks accepteren ook bitcoin voor tickets en merchandise, evenals het aanbieden van andere blockchain-gebaseerde verzamelobjecten. Deze entiteiten hebben veel te winnen bij het bezit van bitcoin, gezien de razendsnelle stijging in de afgelopen maanden.

Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt

Op het moment van publicatie staat de bitcoin in de buurt van 58.500 dollar. In het weekend werd voor het eerst het $61.000-niveau doorbroken, waarna het iets terugliep. De bull markt stoom heeft sterk vastgehouden. Bitcoin is meer dan verdubbeld in prijs sinds het begin van 2021.

De komst van institutionele investeringen en aankopen van MicroStrategy en Tesla hebben Bitcoin veel momentum gegeven. Gebruikmakend van de eerdere prijsgeschiedenis speculeren sommigen dat Bitcoin na de volgende halvering tot wel $400.000 zou kunnen gaan.

Analisten hebben een scala aan voorspellingen gedaan over de prijs van Bitcoin. JP Morgan Chase beweerde onlangs dat BTC $146.000 zou kunnen bereiken voordat het zich zou vestigen op een lager cijfer. Analisten van Citibank geven een nog hogere waardering voor 2023 – Bitcoin zou $300.000 kunnen bereiken.

Hoewel het gewoonweg onmogelijk is om een accurate voorspelling te doen voor de toekomst, is de algemene consensus dat er nog veel ruimte is om te groeien. Nu regeringen over de hele wereld warmlopen voor cryptocurrencies, zou Bitcoin wel eens aan de vooravond kunnen staan van een mainstream adoptie die het naar die torenhoge waarderingen zou brengen.

Sportmerken zetten in op NFT’s

NFT’s zijn een andere belangrijke ontwikkeling die veel wordt gebruikt door sportteams. De meest in het oog springende is het besluit van de NBA om video highlight „momenten“ te integreren met NFTs. Gebruikers kunnen hiervoor betalen en hebben exclusieve rechten op het hoogtepunt.

Durfkapitalist David Pakman, die achter het NBA Top Shots-programma zit, denkt dat „elk groot entertainmentbedrijf“ NFT’s zal overwegen. Hij noemde populaire wereldwijde IP’s als Star Wars en Harry Potter in zijn enthousiaste pleidooi voor NFT’s.

Sommige blockchain-projecten zijn volledig gewijd aan het sportdomein – het meest in het bijzonder Chiliz. Het project is een samenwerking aangegaan met onder andere Barcelona, AC Milan en Juventus om tickets en merchandise te verkopen aan fervente fans. De team-gebaseerde tokens bieden fans verschillende voordelen, waaronder exclusieve aanbiedingen.