XRP prijsrally’s 91% in een maand als gevolg

XRP prijsrally’s 91% in een maand als gevolg van 3 fundamentele factoren

De prijs van XRP bedroeg in de afgelopen maand 91% en uit de gegevens blijkt dat deze drie fundamentele factoren mogelijk achter de breuk liggen boven het huidige meerjaarlijkse bereik.

In de afgelopen maand is de prijs van XRP met 91% gestegen, omdat de digital asset eindelijk een vonkje heeft gevat en nu een inhaalslag maakt met Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). De waarschijnlijke katalysatoren voor de Bitcoin System XRP rally zijn de stijging van het aantal unieke adressen, de terugkoop van Ripple en de mogelijkheid van een nieuwe product realease.

Unieke XRP-adressen verhogen

On-chain gegevens kunnen nuttig zijn voor het weergeven van het algemene sentiment rond een cryptocvaluta, omdat het een nauwkeurige weergave is van de activiteit die plaatsvindt in de blokketen.

In het geval van XRP zijn de adressen die in contact komen met XRP eind november gespijkerd. De trend werd versterkt toen de cryptokralen op 22 november in één dag met 27% stegen.
Spike in XRP dagelijkse adressen. Bron: Santiment

De analisten bij Santiment, een analysefirma aan de ketting, zeiden de eendagsverhoging van actieve adressen het grootst sinds 1 Mei was. Zij schreven:

„De prijs van Ripple steeg vandaag met 27% en de hoeveelheid unieke adressen die op het $XRP netwerk verhandeld worden in één dag (24.408) was de hoogste productie sinds 1 mei.“

Actieve adressen kunnen om verschillende redenen toenemen met de prijs. Ten eerste kan het aantal adressen dat XRP verzamelt zijn waardepieken verhogen. Ten tweede kan er een algemene piek zijn in de gebruikersactiviteit op de blokketen.

Ripple buybacks zouden de XRP prijs kunnen doen stijgen

In het derde kwartaal van 2020 kocht Ripple voor 45,5 miljoen dollar aan XRP in een terugkoopprogramma. Het bedrijf beschreef het initiatief als een zet om gezonde markten te ondersteunen.

De verkoop samenvatting vermeld op het Q3 2020 rapport gedetailleerde totale aankopen van $ 45,5 miljoen. In voorgaande kwartalen heeft Ripple XRP niet teruggekocht. In het rapport staat:

„Zoals aangegeven in het Q2 2020 XRP Markets Report, koopt Ripple XRP in – en mag het blijven kopen – om gezonde markten te ondersteunen.“

Een terugkoop kan ervoor zorgen dat de vraag van de koper naar een actief toeneemt, of het nu gaat om aandelen, grondstoffen of cryptocurrencies.

Hoewel 45,5 miljoen dollar misschien niet groot genoeg is om de waarde van XRP in de cryptocrpuitwisselingsmarkt significant te beïnvloeden, had het het marktsentiment rond het actief kunnen doen toenemen.

Ripple kan een nieuwe dienst debuut maken

Begin november heeft Ripple Labs een handelsmerk voor een product met de naam Paystring ingediend bij het Amerikaanse Octrooi- en Merkenbureau (USPTO).

De merkaanvraag beschrijft Paystring als een product binnen de categorie elektronische financiële diensten voor het ontvangen en versturen van overschrijvingen. Het vermeldt:

„De merkregistratie PAYSTRING is bedoeld voor de categorieën van elektronische financiële diensten, namelijk monetaire diensten voor het ontvangen en uitbetalen van geldovermakingen en geldschenkingen in fiat valuta en virtuele valuta’s via een computernetwerk en voor het omwisselen van fiat valuta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk.

De samenloop van de opwinding rond een nieuwe productrelease, XRP-aankopen en het stijgende adres in de gegevens op de keten zouden de belangrijkste factoren kunnen zijn achter de recente rally van XRP naar een hoogtepunt van 16 maanden.

Daardoor is XRP in staat geweest om uit twee meerjaarlijkse reeksen te breken op de hoogtijdgrafieken. De weekgrafiek laat vooral een duidelijke doorbraak zien naar een prijsniveau dat het sinds november 2018 niet meer heeft gezien.

Related Articles

The 10 countries with the highest adoption of Bitcoin

Every day the number of users in the crypt world increases. As more and more people realize the qualities of crypto currencies like Bitcoin, they begin to acquire and use them on a daily basis. Thanks to this, several countries now have important national crypto user communities. That’s why today we’re telling you which 10 […]
Read more

DeversiFi 2.0 (DEx) integriert Starkware, um mehr als 9 Tausend Transaktionen pro Sekunde zu ermöglichen

Die dezentrale Vermittlungsstelle DeversiFi, oder Immediate Edge, wurde am 3. Juni als DeversiFi 2.0 mit Starkwares zkSTARK Layer-2-Skalierbarkeitstechnologie neu eingeführt. Diese neue Plattform wird in der Lage sein, mehr als 9.000 Transaktionen pro Sekunde zu verarbeiten, wobei die Privatsphäre, die Liquidität und die niedrigen Sätze in einer Lösung ohne Freiheitsentzug gewahrt bleiben. Null-Wissen-Test Batch-Validierung Die […]
Read more

1.000 millones de dólares en opciones de Bitcoin caducan el viernes. Esto es lo que significa

Muchos de los contratos de opciones de Bitcoin que están a punto de expirar están entre 11.000 y 12.000 dólares, muy por encima del precio actual de BTC. Muchos contratos de opciones de Bitcoin y Ethereum expiran el viernes. Podría causar volatilidad, dicen algunos expertos. Igualmente, no podría pasar nada. En los contratos de opciones, […]
Read more
Search for: